Voor 22:30 uur besteld, maandag in huis
 • Voor 22:30 uur besteld, maandag in huis
 • Discreet verpakt en bezorgd
 • Klanten geven ons een 8.9
 • Pak 2+1 GRATIS!
  De heetste zomeractie met code SUMMER >
  Pak 2+1 GRATIS!
  De heetste zomeractie met code SUMMER >
  Pabo.nl

  Heb je vragen?
  We helpen je graag!

  Wat is BDSM?

  BDSM is een Engelstalig acroniem voor Bondage en Discipline (B & D), Dominantie & Submissie (D & S) en Sadisme en Masochisme (S & M). BDSM is een unieke vorm van intimiteit waarmee koppels kunnen ontsnappen aan hun dagelijkse leven en een alternatieve manier kunnen ontdekken om met elkaar in contact te komen.

  Mensen die geïnteresseerd zijn in BDSM zijn misschien nieuwsgierig naar het verkennen van de dynamiek van machtsuitwisseling, rollenspelscenario's of het verkennen van de fysieke sensaties van bondage of impactspel. BDSM kan een leuke en opwindende manier zijn om afwisseling in je seksleven te brengen. Het is belangrijk om te onthouden dat alle activiteiten veilig, met wederzijds goedvinden en comfortabel moeten zijn voor alle betrokken partijen.

  De verschillende disciplines omvatten activiteiten die kunnen variëren van lichte spanking tot meer extreme vormen van vernedering of het toebrengen van pijnprikkels. De ervaring van elke persoon met BDSM zal variëren, afhankelijk van hun persoonlijke wensen en het comfortniveau van hun partner bij bepaalde activiteiten.

  Hoewel BDSM verschillende aspecten heeft, hebben deze onderling vaak veel connecties. Een persoon die BDSM beoefent, hoeft echter niet direct aan alle disciplines deel te nemen.

  Hieronder lichten we de verschillende disciplines van BDSM stuk voor stuk kort toe:

  Bondage & Discipline (B & D)

  Bondage is een seksuele activiteit waarbij fysieke beperkingen worden gebruikt om een andere persoon te beheersen en te domineren. Het doel van bondage is het creëren van een consensuele machtsuitwisseling tussen de vastgebonden deelnemer en de dominerende partner. Om deze machtsuitwisseling te bereiken, wordt bij bondage veelal gebruik gemaakt van fysieke en mentale dominantietechnieken. De ene partner kan de ander bijvoorbeeld vastbinden met bondage touw of hand- of enkelboeien om zo zijn of haar bewegingsvrijheid te beperken. Daarnaast kunnen verbale instructies en blinddoeken worden gebruikt om sensaties in een BDSM-sessie verder te versterken.

  Willen jij en je partner graag een keer bondage uitpproberen? Dat kan! Deze boeienset voor handen en voeten raden wij aan voor beginners in bondage.

  Discipline omvat het stellen van regels en verwachtingen voor gedrag. Het kan ook gaan om het straffen van een partner voor het overtreden van die regels.

  Dominantie & Submissie (D & S)

  Dominantie en onderwerping (DS) heeft betrekking op het machtsspel tussen twee partners. De ene partner kan het bijvoorbeeld heel opwindend vinden om controle over iemand te hebben, maar voor een ander kan het juist spannend zijn om de teugels uit handen te geven. Hoewel beoefenaars van BDSM vaak een voorkeur hebben voor een bepaalde rol (dominant of onderdanige), staat deze niet altijd vast. Wanneer je regelmatig wisselt van rol, wordt dit binnen BDSM een 'switch'genoemd.

  Het is belangrijk op te merken dat DS niet seksueel van aard hoeft te zijn, hoewel het dat wel kan zijn. Het kan activiteiten omvatten zoals dienstbaarheid, vernedering of gebondenheid, maar ook meer subtiele activiteiten zoals verbaal rollenspel of plagen.

  Sadisme & Masochisme (S & M)

  Sadisme en masochisme, beter bekend als SM, verwijst naar het veroorzaken van pijn of vernedering voor seksueel genot. Masochisme is het tegenovergestelde, seksueel genot ontlenen aan het ontvangen van pijn of vernedering. Zowel sadisme als masochisme zijn consensuele activiteiten tussen twee gewillige partners.

  Populaire SM-speeltjes voor beginners zijn bijvoorbeeld tepelklemmen, kietelaars, zweepjes en floggers. Deze speeltjes zijn ontworpen om sensaties op de huid te creëren zonder deze te beschadigen. Floggers zijn meestal gemaakt van leer of suède en bestaan uit meerdere stroken waardoor de impact over een groter oppervlak verdeeld wordt. Deze lange flogger met metalen handvat is zeer populair en wordt veel gebruikt.

  Crops of bullwhips zijn een stuk langer, waardoor deze zweepjes een grotere zwiep maken. Hierdoor komt de impact van de zweep een stuk feller en dieper binnen. Pinwheels hebben kleine spikes die over iemands lichaam kunnen worden gerold voor een prikkelend gevoel zonder pijn of schade te veroorzaken.

  Meer weten over BDSM?

  Speciaal voor diegenen die willen beginnen met BDSM hebben we een handig stappenplan geformuleerd waarmee jullie rustig vertrouwd kunnen raken de verschillende disciplines. Daarnaast hebben we ook een selectie gemaakt met de beste BDSM producten die je kunt gebruiken bij je eerste stappen in de wereld van BDSM.