Deze site maakt gebruik van cookies
Teaser
LP_Hoe gebruik je een buttplug_Row1

De buttplug is een heerlijk speeltje voor anale seks. Ben je geïnteresseerd in een buttplug en van plan om er ook een te kopen? Hier meer informatie over de soorten en maten. Waar je op moet letten als je er een gaat kopen. En uitleg over hoe je een buttplug gebruikt.


Wat is een buttplug?

Een buttplug wordt ook wel anaalplug genoemd. Het is letterlijk een plug die de anus volledig afsluit. Het gaat bij dit speeltje om het gevoel van ‘gevuld’ zijn. De buttplug heeft een specifieke vorm met een ‘stop’ aan het einde. Zo kan je de buttplug tijdens het vrijen of tijdens het uitgaan gewoon laten zitten. Het brede uiteinde voorkomt dat de butplug in de anus ‘verdwijnt’.

De buttplug geeft mannen een extra stimulatie bij de prostaat (en dus een intens erotisch gevoel). Bij vrouwen zorgt de plug voor extra stimulatie van de g-spot.

Hoe gebruik je een buttplug?

Op zich kunnen we daar een snel en gemakkelijk antwoord op geven: je stopt de buttplug in je anus. Gebruik hierbij voldoende glijmiddel, zodat het inbrengen soepel verloopt. Er is speciaal anaal relax glijmiddel met verdovend effect verkrijgbaar. De anus is heel gevoelig en voordat je overgaat tot penetratie is het van belang dat je de anus eerst stimuleert (bijvoorbeeld door te vingeren of door vibraties). Neem de tijd en zorg dat de anus volledig ontspannen is voordat je de plug inbrengt.

Sommige mensen gebruiken de buttplug tijdens het vrijen voor een extra sensatie. Anderen gebruiken de plug als voorbereiding op andere anale penetratie door bijv. een penis, vuist of strapon. Weer anderen gebruiken een anaalplug als ze uitgaan en houden de plug een langere tijd in. Kortom: bepaal waarvoor je dit speeltje gaat gebruiken voordat je er een koopt.

LP_Hoe gebruik je een buttplug_Row2

Vormen

Er zijn buttplugs met een ronde, lange en smalle vorm. Deze zijn ideaal voor de meer beginnende gebruiker en geven dat ‘gevulde’ gevoel wat de meeste mensen als erotisch ervaren. Er zijn ook buttplugs met een licht gebogen punt. Deze zijn ideaal voor extra stimulatie van de prostaat.

Een buttplug kiezen

Ben je beginner en heb je nog nooit eerder een buttplug in gehad? Dan is het verstandig om te beginnen met een kleine, dunne en gladde versie. Let daarbij goed op de lengte en de diameter. Niet dat je kiest voor een kleine versie die heel breed (en eventueel pijnlijk) is. Ben je meer gevorderd, dan kun je natuurlijk variëren met maten, soorten en materialen.

Soorten en materialen

Voordat je overgaat tot het kopen van een buttplug is het handig om te weten welke verschillende materialen er zijn. Hier de informatie.

LP_Hoe gebruik je een buttplug_Row3

1. Buttplug starter set


Voor diegene die zoeken naar afwisseling of naar nieuwe uitdagingen zijn er ook speciale buttplug starter sets. Een set bestaat vaak uit diverse buttplugs, glijmiddel soms nog een vibrator en diverse hulzen zodat je eindeloos kunt experimenteren. Deze sets zijn geschikt voor mannen en vrouwen. Ideaal ook voor koppels die willen starten of experimenteren met anale seks.


Kies voor een buttplug starter set als je op zoek bent naar:

Anale stimulatie.
Koppeltoy.
Veel afwisseling.
Intens gevuld gevoel.

Bekijk alle buttplug starter sets >
LP_Hoe gebruik je een buttplug_Row4

2. Vibrerende buttplug


De vibrerende variant is verkrijgbaar in diverse materialen (meestal siliconen) en heeft verschillende vibratiestanden. De meeste werken op batterijen; sommigen zijn leverbaar met afstandsbediening.


Kies voor vibrerende buttplugs als je op zoek bent naar:

Anale stimulatie.
Trillingen over de hele plug.
Goede hygiene.
Intens erotisch gevoel.

Bekijk alle vibrerende buttplugs >
LP_Hoe gebruik je een buttplug_Row5

3. Siliconen buttplug


Een siliconen anaalplug voelt zacht aan en is flexibel. Dit materiaal maak je snel en gemakkelijk schoon en is veilig in gebruik. Een siliconen plug is geschikt voor de beginnende en gevorderde gebruiker.


Kies voor siliconen buttplugs als je op zoek bent naar:

Soepel materiaal.
Anale stimulatie.
Goede hygiene.
Intens erotisch gevoel.

Bekijk alle siliconen buttplugs >
LP_Hoe gebruik je een buttplug_Row6

4. Metalen buttplug


Een metalen buttplug is temperatuurgevoelig en vrij zwaar. Het metaal is bij het inbrengen vaak nog koud, dit geeft een intens erotisch gevoel. Gedurende het gebruik wordt de plug uiteraard snel warm. Het gewicht maakt dat je de plug anaal goed voelt zitten. Ook dit geeft een intens gevoel. Dubbele intensiteit dus dankzij deze zware, koude metalen plug. Metaal is geschikt voor de wat gevorderde gebruiker.


Kies voor metalen buttplugs als je op zoek bent naar:

Dubbele intensiteit
Anale stimulatie.
Goede hygiene.

Bekijk alle metalen buttplugs >
LP_Hoe gebruik je een buttplug_Row7

5. Buttplug met structuren


Buttplugs met ribbels, nopjes en andere structuren geven extra stimulatie tijdens het gebruik. Hierdoor wordt de anus extra geprikkeld voor een intens gevuld en erotisch gevoel. Een buttplug met structuren is ook meer geschikt voor de wat gevorderde gebruiker.


Kies voor buttplugs met structuren als je op zoek bent naar:

Anale stimulatie.
Variatie in prikkelingen.
Intens gevuld gevoel.

Bekijk alle buttplugs >
LP_Hoe gebruik je een buttplug_Row8

6. Buttplug met pomp


Dit is een heerlijke en ideale anaal plug voor zowel beginners als gevorderden. Met de pomp (of blaasbalg) pomp je de plug (na penetratie) op tot de gewenste dikte. Zo kun je steeds een beetje verder gaan.


Kies voor een buttplug met pomp als je op zoek bent naar:

Anale stimulatie.
Variatie in dikte.
Intens gevuld gevoel.

Bekijk alle buttplugs met pomp >
LP_Hoe gebruik je een buttplug_Row9

Anale verzorgingsproducten


Anaal glijmiddel

Gebruik een goed glijmiddel bij anale seks. Ons advies is om anaal glijmiddel te kiezen. In combinatie met een buttplug kies je bij voorkeur voor een glijmiddel op waterbasis.

Bekijk alle anaal glijmiddelen >


Anaal relax producten

Je kunt ook kiezen voor een product dat de anus helpt ontspannen. Dit voorkomt een eventueel pijnlijk of vervelend gevoel. Zo zijn er verdovende glijmiddelen, relax gels, relax sprays et cetera. De meeste producten zijn op waterbasis waardoor je ze goed kunt combineren met een condoom.

Bekijk alle anaal relax producten >


Met alle bovenstaande informatie kun je een buttplug kiezen die bij je past en lekker gaan experimenteren. Veel plezier!