Heb jij ook een fetish?

Fetish is het nieuwste buzzword. Nou, zijn we wel wat gewend. Maar wedden dat je van deze vijf voorliefdes nog nooit gehoord hebt?

fetish-739

Wat is een fetisch eigenlijk?

Ieder van ons kan een fetish hebben. Maar wat is het precies? Een fetish is een extreme voorkeur, een sterk verlangen van objecten, lichaamsdelen of handelingen. Bijvoorbeeld, sommige mensen worden opgewonden wanneer ze gebruiksvoorwerpen uit de kerk integreren in hun liefdesleven.
Anderen hebben een fetish voor de voeten en vinden het spannend om deze te bekijken, aan te raken of met voeten bevredigd te worden. Een bekende voet-fetisjist is regisseur Quentin Tarantino.
Weer anderen hebben een fetish voor een specifiek soort materiaal zoals bijvoorbeeld nylon, rubber of latex. Nu zou je als mens een fetish voor bijna alles kunnen ontwikkelen. Dat is waar. Toch zijn er altijd een paar die je zelf niet verzonnen zou hebben. Deze hebben we voor je gevonden:

1. Capnolagnia

Capnolagnia is een ander woord voor ‘rook fetish’ en is gebaseerd op het consumeren van tabak producten (dus het roken van sigaretten, sigaren, pijp, et cetera). Bij deze fetish worden mensen seksueel opgewonden wanneer ze iemand zien roken, zich voorstellen dat iemand rookt en dat kan soms ook zichzelf betreffen. In een SM-relatie heeft de rokende persoon vaak een dominante rol. De reden waarom iemand deze fetish heeft, is nog onbekend. Vermoedelijk komt het door het feit dat een sigaret of sigaar een symbool van de fallus is. En de gedachte aan de penis en de mond samen leidt natuurlijk al snel tot seksuele opwinding …

2. Trampling

Het Engelse woord ‘trampling’ betekent letterlijk ‘vertrappen’ of ‘onder de voet lopen’. Bij Trampling gaat het over het rondlopen (met of zonder schoenen) op een menselijk lichaam. Het is een vorm van voetfetisjisme en zien we vooral bij BDSM / SM seks. In de praktijk blijken het vooral de mannen te zijn die het opwindend vinden als vrouwen op blote voeten of met naaldhakken aan over hun lichaam lopen. In Duitsland betalen mensen tot wel 150 euro voor tien minuten ‘trampling’, een seksuele handeling wordt meestal niet gevraagd.

3. Autonepiophilia

Deze fetish wordt ook wel ‘Paraphilic infantilism’ genoemd en is een vrij zeldzame fetish waarbij mensen geil worden van het spelen dat ze een baby zijn (of het kijken naar een ander die voor baby speelt). Sommige mensen dragen hierbij graag luiers, gebruiken een speen en ga zo maar door. Deze fetish wordt steeds populairder. Veel mensen kunnen deze fetish ook publiekelijk uitleven omdat het dragen van een luier onder kleding niet direct zichtbaar hoeft te zijn. Sommige mensen met deze fetish worden opgewonden van het feit dat ze verschoond worden als een baby waarbij doekjes, billenpoeder en dergelijke gebruikt wordt. Men vermoedt dat het verzorgende en beschermende gevoel van een baby zijn deze fetish aanwakkert.

4. Moriaphilie

Moriaphilie is een fetisj voor seksueel getinte grappen. Het vertellen van een vieze mop of een sterk (vies) verhaal windt deze personen op.

5. Ballbursting

Deze fetish is misschien iets voor je ex-vriend, maar klinkt niet heel fijn. Met deze fetish worden mannen opgewonden van het feit dat ze (letterlijk) een trap in hun ballen krijgen. En geloof het of niet, maar er zijn zelfs mannen die hiervoor betalen ….

En welke fetish heb jij?Er kan niet gereageerd worden op dit bericht