Deze site maakt gebruik van  cookies Ik ga akkoord
LP_Glijmiddel_Row1

Hoe kies je het juiste glijmiddel?


Zoals gezegd geeft glijmiddel een extra dimensie aan je seksleven. Vergeet het stoffige imago en probeer het eens. Welk glijmiddel je moet kiezen? Hier meer informatie over glijmiddel in het algemeen, waarom en waarvoor je het kan gebruiken en de soorten glijmiddel. Welk glijmiddel uiteindelijk het meest geschikt is voor jou (en je partner) dat is persoonlijk. Met deze informatie hopen we de keuze te vergemakkelijken.

glijmiddel gebruiken

Minder pijn
Glijmiddel zorgt er ook voor dat je minder pijn hebt tijdens het vrijen. Als jouw vagina bijvoorbeeld langer droog blijft (heel normaal als je ouder wordt), dan beschadigt de binnenkant tijdens penetratie en heb je kans dat het vrijen pijn gaat doen. Glijmiddel is dan de oplossing!


Intenser, sensueler
Glijmiddel maakt een vrijpartij sensueler en intenser. Is je vagina lekker nat en vochtig, dan heb je minder last van pijn en kan je ongeremd genieten. Er zijn verschillende soorten glijmiddelen; ze zijn allemaal geschikt voor een langdurige vrijpartij of een ‘quickie’.


Hulpmiddel bij vaginisme
Pijn tijdens het vrijen, kan leiden tot vaginisme. Vaginisme is een soort verkramping van de spieren rondom de vagina die penetratie héél pijnlijk tot zelf onmogelijk maken. Gebruik glijmiddel om de pijn tijdens de penetratie te verzachten. Heb je minder last van pijn, dan kan je langzaam aan ook de angst voor pijn loslaten en weer genieten van het vrijen. Zo kan vaginisme op den duur minder worden.


Handig bij gebruik van een condoom
Gebruiken jullie een condoom? Dan is glijmiddel bijna een must. Een condoom is vrij droog en maakt de penetratie soms wat ‘ruw. Is je vagina niet vochtig genoeg dan is het al snel pijnlijk en kan het het plezier tijdens het vrijen wegnemen. Een klein druppeltje glijmiddel kan dan wonderen doen. Probeer het eens!


Hoe gebruik je glijmiddel?
Open de verpakking (tube of flesje) en laat het glijmiddel voorzichtig over de penis of in de vagina lopen. Je kunt natuurlijk ook je vingers gebruiken en het glijmiddel rondom de penis of vagina smeren. Zit er voldoende glijmiddel in en rondom de vagina of penis dan ben je klaar voor de volgende stap. Bij anaal gebruik volg je eveneens bovenstaande stappen. Bij anale én vaginale seks is het belangrijk om eerst het glijmiddel rondom de vagina en penis te smeren voordat je anaal glijmiddel gaat gebruiken; zo voorkom je een blaasontsteking (veroorzaakt door darmbacteriën die in de vagina terecht komen).


Schoonmaken
Wil je glijmiddel van je huid spoelen? Dan heb je met glijmiddel op waterbasis geen probleem. Dit spoel je gemakkelijk van je lichaam af. Heb je siliconen glijmiddel gebruikt? Spoel dan je lichaam met water en zeep schoon. Let op: gewone zeep kan de zuurbalans in de vagina verstoren. Gebruik daarom speciale vaginale was-emulsie om infecties te voorkomen.

Soorten glijmiddel


Glijmiddel op waterbasis
Dit type glijmiddel is meestal het goedkoopst. Het is zeer geschikt voor gebruik in combinatie met seksspeeltjes omdat het latex en siliconen niet aantast. Glijmiddel op waterbasis droogt iets sneller uit, voelt soms iets plakkerig en kleverig aan, maar is gemakkelijk van je lichaam te verwijderen.

> Alle glijmiddel op waterbasis


Siliconen glijmiddel
Dit type glijmiddel is wat dikker, voelt zachter aan en glijdt langer door. Voordelen? Je hebt er maar weinig van nodig en is het ideale glijmiddel voor gebruik in bad of onder de douche! Siliconen glijmiddel is iets duurder dan glijmiddel op waterbasis, maar gaat NIET goed samen met seksspeeltjes, iets om even in de gaten te houden.

> Alle siliconen glijmiddel


Hybride glijmiddel (combinatie water/siliconen)
Hybride glijmiddel is een combinatie van glijmiddel op waterbasis met siliconen glijmiddel. Het voelt aan als siliconen glijmiddel met de voordelen van glijmiddel op waterbasis. Het is eigenlijk het beste uit twee werelden: het glijdt beter (dankzij de siliconen), is gemakkelijk afwasbaar (dankzij het water) en is ook daarom goed te gebruiken in combinatie met seksspeeltjes. Kortom: het ideale glijmiddel! De merken? We hebben hybride glijmiddel van o.a. TOYJOY, JO en Mister B.


Stimulerend glijmiddel
Een stimulerende glijmiddel geeft een extra dimensie aan een vrijpartij en kan verschillende sensaties teweeg brengen. Zo zijn er verwarmende glijmiddelen, glijmiddelen die een fijne tinteling over je hele lichaam geven of juist verkoelende glijmiddelen. Het beste stimulerende glijmiddel? Dat is heel persoonlijk. Ons advies? Probeer ze allemaal uit en kies je eigen favoriet! Stimulerend glijmiddel is er op water- en/of siliconenbasis. Stimulerende glijmiddelen zijn net zo veilig als gewoon glijmiddel, maar geven nét dat beetje extra! Hieronder meer over de verschillende soorten stimulerende glijmiddelen.

> Alle stimulerend glijmiddel


Verwarmend glijmiddel
Dit glijmiddel geeft bij huidcontact een warme tinteling. Het effect? De penetratie voelt nóg intenser aan. Sommige varianten kun je ook gebruiken als massageolie voor een warm tintelend gevoel over je hele lichaam. Lekker voor de afwisseling!

> Alle verwarmend glijmiddel


Verkoelend glijmiddel
Verkoelend glijmiddel is een stimulerend glijmiddel op water- en//of siliconenbasis met een koelend effect. Het koeleffect geeft een extra tinteling in je hele lichaam tijdens het vrijen, heerlijk!

> Alle verkoelend glijmiddel


2 in 1 glijmiddel (met massagegel)
Met 2 in 1 glijmiddel geniet je van een heerlijke intieme massage als voorspel en ben je gelijk klaar voor een heerlijke vrijpartij. Dit product is massageolie en glijmiddel in één. 2 in 1 producten zijn meestal gemaakt op waterbasis, dus niet vet en/of plakkerig. Ze zijn goed te gebruiken in combinatie met condooms en sextoys.

> Alle 2 in 1 glijmiddel


Glijmiddel met een smaak
Er zijn ook eetbare glijmiddelen met een smaakje verkrijgbaar. Dit glijmiddel is geschikt voor orale, vaginale en anale seks en goed voor gebruik in combinatie met latex condooms en/of seksspeeltjes. Vaak is er keuze uit kersen, ananas, framboos, aardbei, et cetera. De hardlopers? Glijmiddelen met aardbeiensmaak!

> Alle glijmiddel met smaak


Anaal glijmiddel
Anaal glijmiddel is in de regel iets dikker dan de andere varianten en heeft soms een licht verdovende werking. Bekende merken die anaal glijmiddel verkopen zijn Hot, JO, Aquaglide, Mister B en Pjur.

> Alle anaal glijmiddel


Glijmiddel speciaal voor vrouwen
Lichamelijke veranderingen kunnen effect hebben op de vochtigheid van de vrouw tijdens de seks. Daarvoor zijn er glijmiddelen speciaal gemaakt voor vrouwen zoals een glijmiddel voor vrouwen in de overgang en een glijmiddel voor zwangere vrouwen. Aangezien alle vrouwen anders reageren op een glijmiddel is ons advies om verschillende soorten en merken uit te proberen. Bepaal dan zelf welke jouw favoriet is.

> Alle glijmiddel voor vrouwen


Glijmiddel speciaal voor mannen
Het komt minder vaak dan bij vrouwen, maar ook mannen kunnen last hebben van pijn tijdens of na het vrijen. Een oplossing kan zijn om voldoende glijmiddel te gebruiken. Het maakt penetratie tijdens de seks soepeler en voorkomt een eventueel stroef en trekkend gevoel.

> Alle glijmiddel voor mannen

LP_Glijmiddel_Row3

Wist je dat?


Een druppeltje glijmiddel aan de binnenkant van een condoom het genot voor de man tijdens het vrijen enorm kan verhogen?

Ik wil glijmiddel voor:

Vaginale seks ➜ Gebruik glijmiddel op waterbasis of siliconen glijmiddel.
Seksspeeltjes ➜ Gebruik glijmiddel op waterbasis.
Masturbatie (man) ➜ Gebruik glijmiddel op waterbasis.
Anale seks ➜ Gebruik anaal glijmiddel of siliconen glijmiddel.
Anale seksspeeltjes ➜ Gebruik anaal glijmiddel of glijmiddel op waterbasis.