Deze site maakt gebruik van  cookies Ik ga akkoord
Teaser
LP_Welke nachtmode_Row1

Welke nachtkleding moet ik aan? Pyjama, shortama, slipdress of kimono?

Nachtmode voor dames is heel divers. Wil je meer weten over de trends? Wil je meer weten over de verschillen tussen de pyjama, nachthemd, shortama, slipdress, nachtjurk of nachtjapon, et cetera? Of zoek je antwoord op de vraag: ‘welke nachtkleding moet ik aan? Lees dan lekker verder! Hier alle informatie over nachtmode?

LP_Welke nachtmode_Row2

Sexy versus comfortabel

Voordat je nachtkleding gaat kopen is het handig om te bepalen of je voor sexy of comfortabel gaat. De gelegenheid bepaalt heel sterk welk soort nachtmode passend is. Alhoewel sexy en comfortabel tegenwoordig heel goed samengaan is het toch raar om jezelf in een flanellen pyjama te hijsen bij een super hotte date, niet?

LP_Welke nachtmode_Row3

Soorten nachtkleding

Hier een overzicht van de verschillende soorten nachtkleding voor dames.


NACHTHEMD OF NACHTJAPON

Bij een nachthemd of nachtjapon denken de meeste vrouwen aan een lang T-shirt (met korte of lange mouwen) dat je als nachtkleding draagt. Maar tegenwoordig zien we ook steeds meer sexy nachthemden en nachtjaponnen met een goede mix tussen comfortabel en sexy. Dit zijn meer ‘lange nachthemdjes’ met spaghettibandjes en wat meer spannende details. Voor vrouwen die houden van nét iets anders!


Bekijk alle nachthemdjes
LP_Welke nachtmode_Row4

PYJAMA

Een standaard dames pyjama bestaat uit twee delen: een top, shirt of jasje plus een losse (lange) broek. Tegenwoordig zijn er heel veel varianten op de standaard dames pyjama. Zo zien we lange pyjamabroeken gecombineerd met sexy nachthemdjes of korte broekjes in combinatie met pyjama shirts. Vroeger werd een pyjama voornamelijk gemaakt van katoen of flanel. Tegenwoordig zien we ook veel satijn, kant en een mix aan materialen. Daarnaast zien we een verschuiving van comfortabel naar sexy.

Tip:
Ga je een pyjama kopen? Bepaal dan vooraf voor welke gelegenheid je de nachtkleding koopt. Dit is zeer bepalend voor het model en het materiaal.


Bekijk alle pyjama's
LP_Welke nachtmode_Row5

SHORTAMA

Een afgeleide van de pyjama is de shortama. Een shortama is een pyjamapak dat bestaat uit een shirt of topje en een losse korte pyjamabroek (short). De naam shortama is een samenvoeging van de woorden ‘pyjama’ en ‘short’. Shortama’s zijn ideaal voor de zomer of voor diegene die het altijd warm hebben in bed.


Bekijk alle shortama's
LP_Welke nachtmode_Row6

SLIPDRESS

Van origine is een slipdress een ‘onderjurk’. Vroeger droegen vrouwen een slipdress onder dunne (niet gevoerde) jurken en/of rokken. Het doel van een slipdress? Voorkomen dat een jurkje of rok doorschijnt. Geleidelijk aan ‘verdween’ de slipdress naar de slaapkamer en past hierom in de categorie ‘sexy nachtkleding’. Sinds 2014 zien we de slipdress vanuit de slaapkamer terugkomen in het dagelijks leven. Eén van de recentelijke wintertrends was bijvoorbeeld om een sexy slip dress te combineren met een stoere, grof gebreide, winterse trui en lange laarzen. Toch blijft voor het merendeel van de vrouwen de slipdress bij de slaapkamer horen. Een slip dress is namelijk spannend, sexy, maar toch vaak ook comfortabel en gemaakt van mooie materialen.


Bekijk alle slipdresses
LP_Welke nachtmode_Row7

KIMONO

Kimono betekent in het Japans letterlijk ‘hetgeen iemand draagt’ en is van origine een traditioneel Japans kledingstuk. In de categorie nachtmode is de kimono geïnspireerd op de traditionele Japanse versie, maar iets praktischer, misschien iets erotischer en zeker iets korter! Naast nachtmode zijn er ook kimono badjassen verkrijgbaar.


Bekijk alle kimono's
LP_Welke nachtmode_Row8

NACHTJURK / SPANNEND JURKJE

Er is natuurlijk ook nachtkleding die er niet voor gemaakt is om de hele nacht aan te blijven. Precies, erotische nachtjurkjes en andere spannende jurkjes die het liefst zo snel mogelijk weer uit mogen. Deze spannende nachtjurkjes zijn vaak gemaakt van doorzichtig kant met veel spannende, sensuele details.


Bekijk alle spannende jurkjes
LP_Welke nachtmode_Row9

TOPS & SHORTS

Mix & match! In deze categorie nachtmode zien we veel korte broekjes gecombineerd met comfortabele of juist sexy topjes. Heerlijk voor warme zomerse avonden en natuurlijk voor spannende nachten. Bij tops en shorts kun je kiezen uit vaste combinaties, maar je kunt een aantal setjes ook naar hartenlust mixen en matchen, handig!


Bekijk alle tops & shorts

Tips voor het kopen van nachtkleding

Ben je van plan om nieuwe nachtkleding te kopen? Dan is het goed om even een paar dingen in je achterhoofd te houden. Hier de tips:


Sexy of comfortabel

De hamvraag is of je kiest voor sexy of juist voor comfortabele nachtkleding. Deze keuze bepaalt niet alleen het model, maar ook de kleur, het materiaal en uiteindelijk de prijs die je eraan uit wilt geven. Dus … maak een keuze!

Materiaal

Er zijn verschillende materialen nachtkleding (en mixen ervan):

1. Katoen:
De meeste nachtkleding is gemaakt van katoen. Waarom? Katoen blijft lang mooi, zit lekker, is zacht, blijft goed tijdens het wassen en is betaalbaar.

2. Velours:
Dit materiaal is dikker dan katoen en voelt heel zacht aan. Velours is een favoriet tijdens de koude wintermaanden. We zien het o.a. veel bij huispakken.

3. Fleece:
Net als velours een favoriet tijdens koude winterdagen. En ook fleece zien we vaak terug bij huispakken.

4. Satijn:
Dit materiaal is zacht, soepel en glanzend. We zien satijn vooral bij spannende nachtjurkjes, babydolls en andere meer erotisch getinte nachtmode.

5. Kant:
Dit materiaal valt, net als satijn, meer in de categorie spannend, erotisch en sensueel.

6. Viscose:
Dit materiaal doet denken aan katoen. Het kreukt alleen iets meer.


Soort/model

Afhankelijk van de gelegenheid kies je voor een pyjama, babydoll, negligé, nachtjapon, shortama of een andere soort nachtkleding. Simpel!

Kleur

Misschien niet iets waar je direct over nadenkt, maar met kleur maak je vaak wel een duidelijk statement. Rode nachtkleding is uitdagend en spannend. Andere kleuren, zoals blauw, zwart, grijs en wit zijn veiligere kleuren. Bij veel vrouwen hangt de kleurkeuze af van het type gebruik. Is de nachtkleding voor ‘eigen gebruik’? Dan kiezen de meeste vrouwen voor een veilige kleur. Is het kledingstuk voor ‘gezamenlijk gebruik’? Dan kiezen vrouwen vaak voor de kleur rood of zwart.

Welk soort nachtmode past bij mij?

Op basis van de tips hopen we dat je een antwoord hebt gekregen op de vraag: welke soort nachtmode past bij mij? Kies je voor sexy of comfortabel? Heb je voorkeur voor een materiaal? Heb je voorkeur voor een bepaald model? En weet je de kleur? Dan kan alleen het prijskaartje je nog tegenhouden. Anders is de keuze snel gemaakt, toch? Voor iedere keuze geldt: je moet je er zelfverzekerd, mooi en toch ook sexy in voelen. Bekijk hier de hele collectie nachtmode.


Bekijk alle nachtmode