Deze site maakt gebruik van  cookies Ik ga akkoord
LP_BH_Maat_Row1

Draag ik de goede maat BH?


Uit onderzoek van TNS Nipo blijkt dat het merendeel van de vrouwen een verkeerde bh maat draagt! Hoe dat kan? Waarschijnlijk omdat de meeste vrouwen hun borsten kleiner inschatten dan ze in werkelijkheid zijn. Een verkeerde bh maat kan je herkennen aan uitpuilende of juist blubberende borsten, ‘zwembandjes’ op borsthoogte, knellende bandjes en ga zo maar door. Jammer, want een goed passende bh geeft je een zelfverzekerd en goed gevoel. Zorg daarom dat je die perfect passende bh koopt. Hoe? Lees hier alles over het kiezen, passen en dragen van de perfecte bh.

multi-link teaser BH maat BH tips

1. BH maat berekenen


Borsten van vrouwen veranderen nu eenmaal in de loop der jaren. Ben je zwanger, zit je in de overgang, ben je iets aangekomen of juist afgevallen? Dan verandert de bh maat ook. Het is daarom goed om ieder jaar even je bh maat te berekenen. Natuurlijk kan je een lingeriespeciaalzaak gaan, maar je kan het ook thuis doen. Hoe? Dat kan snel en gemakkelijk via deze bh tabel. Meet de omtrek van je borstkast (borstomvang), dit is het cijfer in de bh maat (dus 70, 75, 80, 85 enzovoort). Meet daarna de omvang van je borsten (cupmaat). Dit getal kan je omrekenen met de tabel en wordt uiteindelijk de letter in de bh maat (dus de letter A, B, C, et cetera). Hier de stappen op een rijtje:

1.
Meet de maat van
je borstomvang
onder de borst.
2.
Meet de cupmaat,
het volle gedeelte
van je borst op.

Borstomvang

Cupmaat

3.
De borstomvang zie je links in de tabel. Bekijk hier wat je gemeten hebt en wat de standaard bh maat qua omvang is (kolom ernaast). De cupmaat is het grootste gedeelte van de tabel. Weet je de omvang van je borsten, bekijk dan welke letter daarbij past. Voeg de uitkomsten samen en je hebt jouw perfecte bh maat.


LP_BH_Maat_Row4

2. BH maat tips


Heb je de juiste bh maat berekend met de maattabel, dan is het tijd om bh’s te gaan passen. Net als bij schoenen of kleding kan er nog wel eens verschil zitten in de maat en de werkelijke pasvorm. Let op onderstaande tips en kies zo een bh die ook écht mooi bij je lichaam aansluit.

LP_BH_Maat_Row6

Kruipende band


Kruipt de band op de rug omhoog?

De omvang maat is te groot!

Zorg dat de bh strak rondom de rug zit, zonder te knellen.

LP_BH_Maat_Row7

Knellende band


Knelt de band op de rug en is de sluiting te strak gespannen?

De omvang maat is te klein!

Zorg dat de band op de rug strak zit en mooi op je borstkas aansluit.

LP_BH_Maat_Row8

Strakke bandjes


Zijn de bh-bandjes te strak gespannen en pijnlijk?

Stel de bandjes iets losser af!

Zorg er daarnaast voor dat de band op de rug goed aansluit en goede ondersteuning geeft. Het rugpand draagt samen met de bh bandjes het gewicht van de borsten.

LP_BH_Maat_Row9

Uitpuilende borsten


Puilen de borsten aan de bovenkant of bij oksel uit?

Neem een grotere cupmaat!

Zorg dat de borsten mooi binnen de cup vallen. Bij een beugel bh mogen de beugels niet op het borstweefsel drukken.

 

Wist je dat?
Wist je dat?

De eerste beha’s dateren uit de middeleeuwen en minstens 600 jaar oud zijn. Dit werd op 18 juli 2012 bekendgemaakt door het Archeologisch Instituut van de Universiteit van Innsbruck.

....

In 1985 52% van de Deense vrouwen geen beha droeg. In 1992 was dit aantal gedaald naar 15%. Tegenwoordig ziet slechts 11% van de Griekse, 2% van de Portugese en 4% van de Spaanse vrouwen het nut van een beha dragen niet in.