Pabo.nl
  • Voor 23:00 uur besteld, dinsdag in huis
  • Discreet verpakt en bezorgd
Pabo Adventskalender 2019
Pabo Adventskalender 2019

Bescherming persoonsgegevens

Bij bestellingen die via deze website worden geplaatst, verzamelen wij bepaalde gegevens. Op deze pagina vind je meer informatie over ons privacybeleid.

Over Pabo
Pabo is een handelsmerk van het bedrijf Beate Uhse Group B.V. Voor meer informatie over Beate Uhse Group B.V. kun je kijken onder het kopje "bedrijfsgegevens" op deze website. Voor contactgegevens kun je onder het kopje "klantenservice Pabo" kijken.

Persoonsgegevens en gegevensverwerking
Om je een goede en persoonlijke service te kunnen bieden, heeft Beate Uhse Group B.V. enkele gegevens van je nodig. We vragen je deze gegevens in te vullen omdat dit voor ons noodzakelijk is om de bestelling goed af te kunnen handelen, dit is zonder je gegevens niet mogelijk. Wanneer je een bestelling bij ons plaatst, worden de volgende gegevens verzameld:

Identiteitsgegevens
Dit zijn gegevens die je zelf invult tijdens het bestel- of registratieproces:

  • Naam
  • (Bezorg- en woon-/ vestigings-) adres(sen)
  • Postcode
  • Woonplaats
  • Land
  • E-mailadres
  • Geboortedatum
  • Winkelwagen / verlanglijst

Deze gegevens gebruiken wij om je bestelling te verwerken en het pakketje zo snel mogelijk bij je te bezorgen. Je e-mailadres is daarbij nodig om de orderbevestiging te verzenden, zodat je altijd in bezit bent van een bewijs van je bestelling. Verder wordt het e-mailadres gebruikt om met je te kunnen communiceren over je bestelling. Je e-mailadres wordt niet zonder jouw toestemming voor marketingdoeleinden gebruikt.

We bewaren je gegevens tot zeven jaar afloop van het jaar dat je bij ons hebt besteld. Dit moeten wij op grond van de wet. Je kunt uiteraard op ieder moment verzoeken om je gegevens door ons te laten verwijderen.

Betalingsgegevens
Wanneer je op rekening wilt betalen (na ontvangst van je bestelling), worden je gegevens getoetst en geregistreerd bij Arvato Finance B.V. (handelend onder de naam AfterPay) te Heerenveen. AfterPay neemt de vorderingen op betalen op rekening van Beate Uhse Group B.V. over. AfterPay besluit vervolgens op basis van deze informatie of je voor deze betaalwijze in aanmerking komt.

Bij registratie van betalingsgegevens noteren we enkel het totaalbedrag en je betaalwijze (MasterCard, VISA, Paypal, iDEAL, op rekening of een overboeking via bank). Voor betalingen maken we gebruik van CM Payments (CM.com B.V. gevestigd te Breda), daarom registreren wij jouw bankgegevens niet en is elke betaalmogelijkheid beveiligd.

Klantenservice
Wanneer je contact met onze klantenservice opneemt gebruiken we jouw gegevens om jouw vraag of klacht te beantwoorden. Daarnaast maken we aantekeningen van het gesprek om je de volgende keer beter te kunnen helpen.

We bewaren de gegevens over het contact met de klantenservice zo lang je account bij ons bestaat om je op de best mogelijke manier te kunnen helpen. Wanneer jouw account en de bijbehorende gegevens worden verwijderd, worden deze gegevens ook verwijderd.

Nieuwsbrief
Wanneer wij aanbiedingen, acties en nieuws hebben, sturen we je dit per e-mail toe. Dit doen we uiteraard alleen wanneer je daarvoor toestemming hebt gegeven.

We sturen je de nieuwsbrief maximaal zes keer per maand. Je ontvangt de nieuwsbrief – en we bewaren je gegevens – zo lang als je ingeschreven staat voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment middels de afmeldlink onderaan de e-mail afmelden voor de nieuwsbrief.

Verkeersgegevens
Bij verkeersgegevens kun je denken aan het registreren van een IP-adres*, het plaatsen van een cookie*, het registreren van het klikgedrag en het analyseren van je navigatie op onze website.

Met de verkeersgegevens analyseren we het surfgedrag van onze bezoekers. We bekijken hoe de navigatie wordt gebruikt, welke pagina's worden bezocht en welke artikelen worden besteld, zodat we hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site kunnen verbeteren.

Op onze website maken we gebruik van een vijftal cookies. De cookies Google Analytics  en New Relic worden uitsluitend gebruikt om de performance van onze website bij te houden. Wij hebben deze programma’s zo ingesteld dat er geen persoonsgegevens in worden verwerkt.

Via Google Tag Manager worden functionele cookies ingeladen die er bijvoorbeeld voor zorgen dat de winkelmand werkt en dat je kunt inloggen op de website. Via deze cookie wordt ook Hotjar ingeladen, die ervoor zorgt dat we je na het bestellen kunt vragen wat je van je ervaring op de website en van onze dienstverlening vond.

* Een IP-adres is een Internet Protocol adres dat verwijst naar een unieke bestemming op het Internet. Dit kan betekenen dat het in sommige gevallen direct naar de computer van de bezoeker is te herleiden. Deze informatie is essentieel om de pagina's via Internet naar de juiste computer te sturen.

** Een cookie is een verzameling gegevens, een registratiebestandje, die een website overbrengt naar de harde schijf van een computer om ze daar op te slaan. Een cookie identificeert de bezoeker weliswaar niet, maar wel zijn computer. Onze website installeert een cookie om de door jou bestelde producten te koppelen aan je computer (op deze manier wordt je winkelmandje alleen voor jou zichtbaar). Om te kijken welke cookies precies worden geplaatst op onze website, kun je kijken op onze cookiepagina.

Doelen en gegevensverwerking
Hieronder wordt – in aanvulling op hetgeen daar al over geschreven is - aangegeven voor welke doel(en) Pabo je gegevens verzamelt. Pabo heeft de volgende gespecificeerde doelen voor ogen met het verwerken van je gegevens:

Pabo verwerkt identiteitsgegevens voor administratieve doeleinden, zoals:

  • het verwerken van je bestelling
  • de bezorging van je bestelling op het door jou gekozen afleveradres

Pabo verwerkt betalingsgegevens voor administratieve doeleinden, namelijk:

  • de betaling van je bestelling
  • Verkeersgegevens verwerkt Pabo voor communicatieve doeleinden, zoals:
  • het bevorderen van de gebruiksvriendelijkheid van de site

Doorlinken via onze website
De website van Pabo kan advertenties van derden of koppelingen naar andere sites bevatten die niet onder het beheer van Pabo vallen. Pabo is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de inhoud of naleving van de privacyregels door de beheerders van de betreffende sites. Het opnemen van links naar andere sites impliceert daarnaast ook geen goedkeuring van Pabo met betrekking tot de inhoud van dergelijke sites.

Beveiligde pagina's
De online betaalmogelijkheden zijn beveiligd. De pagina's zijn beschermd met SSL, waardoor je gegevens versleuteld worden verzonden en het onmogelijk is voor derden om je gegevens te zien. Je kunt de beveiliging checken door op de betalingspagina op je rechtermuisknop te drukken en te kiezen voor 'Eigenschappen'. Je krijgt nu een venster met de verbindingsgegevens. Bij 'Verbinding' staat vermeld dat het om een SSL-verbinding gaat. Je creditcardgegevens, zoals het nummer en de vervaldatum, worden uiteraard niet opgeslagen.

Periode van opslag
Om onze diensten zo goed mogelijk aan te kunnen bieden, slaan we de gegevens die je invult op. De gegevens worden opgeslagen gedurende de periode dat je een account bij ons hebt. Wanneer je zeven jaar niet inlogt in je account worden je gegevens verwijderd, tenzij wij deze gegevens op de grond van de wet langer moeten bewaren.

Herkomst van gegevens
De gegevens die Pabo verwerkt, worden verkregen van bezoekers en klanten, die door de bezoeker zelf worden verstrekt via het bestelformulier. Ook hebben wij in voorkomende gevallen e-mailgegevens ontvangen van derde partijen, in dit geval heb jij daar toestemming voor gegeven.

Verstrekking van gegevens

Pabo is onderdeel van de Beate Uhse Group. Je gegevens kunnen door ons gedeeld worden binnen de verschillende BV’s die daartoe behoren. Dit doen we als dit voor een zo soepel mogelijke afhandeling van je bestelling nodig is. 

Pabo verstrekt je gegevens aan een beperkte kring van derden die de gegevens voor administratieve doeleinden verwerken:

  • Betaalproviders: voor het verwerken van betalingsverkeer verstrekken wij je gegevens, afhankelijk van de betaalmethode, aan AfterPay N.V., PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie of CM.com B.V.
  • Voor de afhandeling van je bestelling maakt Pabo gebruik van de EDC Groep gevestigd te Veendam.
  • Transporteurs: om je pakket te verzenden dragen wij je adresgegevens over aan de transporteur van jouw pakket: PostNL, BPost, FedEx, DHL of UPS.
  • Data-analyse: om onze website continu te kunnen verbeteren, kunnen wij gegevens doorgeven aan partijen waarmee wij data-analyse uitvoeren (o.a. Google Analytics).
  • Sales tracking: om bepaalde partijen beloningen uit te keren voor het aanbrengen van transacties, verstrekken wij ook in sommige gevallen gegevens aan marketingkanalen (o.a. Google AdWords).
  • E-mailmarketing: Indien je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, worden je gegevens gedeeld met MailChimp (The Rocket Science Group, LLC d/b/a MailChimp, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, USA).

Hiernaast verstrekt Pabo je gegevens niet aan derden, behoudens voor zover wet- en regelgeving ons hiertoe verplichten. De gegevens worden uitsluitend voor de in deze privacyverklaring omschreven doelen gebruikt.

Rechten van bezoekers en onze cliënten
Als bezoeker of klant van onze website heb je het recht om je tot ons te richten met het verzoek om je mede te delen of onze organisatie je gegevens verwerkt. Wij zullen binnen vier weken na het verzoek schriftelijk mededeling aan je doen welke gegevens worden verwerkt, voor welke doeleinden deze gegevens worden verwerkt, hoelang de gegevens zullen worden opgeslagen of aan de hand van welke criteria dit gebeurt en waar deze gegevens vandaan komen, aan wie ze worden verstrekt en voor welke doelen dit gebeurt.

Als duidelijk is dat wij persoonsgegevens van je verwerken en welke gegevens dit zijn heb je een aantal mogelijkheden, die hieronder worden genoemd.

Als de gegevens feitelijk onjuist, onnodig of onvolledig blijken te zijn, kun je bij ons een verzoek tot rectificatie indienen; wij zullen je gegevens dan zo snel mogelijk verbeteren, aanvullen of afschermen.

Daarnaast mag je een verzoek tot gegevenswissing indienen. Wij checken vervolgens of jouw gegevens inderdaad gewist moeten worden. Dit doen we aan de hand van alle toepasselijke privacywetgeving. Blijkt dat je hier recht op hebt, dan wissen we zo snel mogelijk je gegevens.

Ook kun je een verzoek tot beperking van de verwerking doen. Dit betekent dat je persoonsgegevens tijdelijk slechts opgeslagen worden, en niet verder worden verwerkt. Je kunt zo’n verzoek bijvoorbeeld doen als je meent dat wij onjuiste persoonsgegevens van je verwerken, of je niet wil dat je gegevens gewist worden. Wij checken vervolgens of je recht hebt op beperking van de verwerking. Dit doen we aan de hand van alle toepasselijke privacywetgeving. Als de eventuele beperking van persoonsgegevens later weer door ons wordt opgeheven, krijg je hier altijd bericht van. 

Je kunt ook bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens als je het niet eens bent met de verwerking.

Daarnaast heb je het recht om een kopie (in een gangbaar formaat) van de gegevens die je aan ons verstrekt hebt te ontvangen.

Alle bovenstaande verzoeken kun je indienen door je te richten tot onze klantenservice.

Wanneer je geen prijs meer stelt op het ontvangen van onze nieuwsbrief, dan kun je ons hiervan per e-mail op de hoogte stellen of afmelden via de afmeldlink in de nieuwsbrief.

Als je klachten hebt  over de manier waarop wij met je gegevens omgaan, laat ons dit dan weten, zodat wij hier mee aan de slag kunnen. Ben je na contact met ons nog niet tevreden? Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Doorgeven van persoonsgegevens
Pabo slaat je persoonsgegevens op binnen de Europese Economische Ruimte. Het kan in bepaalde gevallen zo zijn dat persoonsgegevens worden doorgegeven aan een derde partij in een land buiten de Europese Economische Ruimte. Deze doorgifte zal alleen plaatsvinden wanneer er passende waarborgen zijn die ervoor zorgen dat de persoonsgegevens veilig en rechtmatig worden verwerkt.

Geheimhouding
De personen die handelen onder het gezag van de verantwoordelijke, alsmede de verantwoordelijke zelf en zij die toegang hebben tot persoonsgegevens, zijn verplicht tot geheimhouding van de persoonsgegevens waarvan zij kennis nemen, behoudens voor zover zij door wet- of regelgeving verplicht worden mededelingen te doen.

Beveiliging
Om inzage van je persoonsgegevens door onbevoegden te voorkomen, heeft Pabo verschillende beveiligingsmaatregelen getroffen, waaronder maatregelen tegen ongeoorloofde toegang, ongeoorloofd gebruik, ongeoorloofde wijziging, onrechtmatige en onbedoelde vernietiging en onbedoeld verlies.

Tot slot
Mocht je na het lezen van deze privacy policy toch nog vragen hebben over de bescherming van je privacy tijdens je bezoeken op onze website, neem dan gerust schriftelijk, telefonisch of per e-mail contact met ons op.

Pabo kan tussentijds deze privacy policy aanpassen wanneer zich ontwikkelingen voordoen op het gebied van bijvoorbeeld technologie, wetgeving, verwerkingen of verstrekkingen. Wijzigingen zullen bekend worden gemaakt via deze pagina.