Deze site maakt gebruik van cookies
LP_Condoom_Kiezen_Row1

Kies het juiste condoom


Safe seks is een hot item! Hét advies is dan ook: gebruik een condoom. Wil je condooms kopen dan is het handig dat je je condoom maat weet. Condooms zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Pabo heeft een breed assortiment condooms waaronder ribbel condooms, condooms met een smaakje, ultra dunne en XL condooms. Hoe bepaal je je ideale condoom maat? Waar kun je de verschillende condooms voor gebruiken? En tot slot: wat is de beste manier om een condoom om te doen?

Hier meer over condooms, het gebruik ervan en alle tips die daarbij horen …

multi-link teaser Condoom maat Condoom omdoen Soorten condooms

1. Welke maat condoom heb ik nodig?


De ideale condoom zit niet te krap en ook niet te los. Wil je condooms kopen, maar weet je niet zeker wat de juiste maat is? Geen nood. Hier een paar handvatten plus een tabel om je juiste maat te bepalen!

Condoom maten

Wat moet je meten?

Bij het berekenen van de juiste condoommaat is vooral de omtrek van de penis in erectiestand heel belangrijk; de lengte van de penis is minder belangrijk. Is de condoom iets te lang, dan rol je het condoom gewoon niet helemaal af, simpel.


Waarom is de juiste condoommaat zo belangrijk?

Het vergroot niet alleen het plezier tijdens het vrijen, maar zorgt ook voor een betere bescherming tijdens de seks.


Strak of ruim?

Te strak of te ruim is natuurlijk niet goed, maar een beetje strakke condoom zorgt ervoor dat je je erectie (plus je orgasme) langer vast kan houden en dat is toch een voordeel. Een ruime variant geeft meer wrijving tijdens het vrijen en dit kan ervoor zorgen dat je sneller een erectie (en een orgasme) krijgt en ook dat kan een voordeel zijn. Kortom: de keuze is reuze en heel persoonlijk, het ligt er helemaal aan wat je seksuele voorkeur is!


> Bekijk alle condooms

2. Hoe doe ik een condoom om?


Er staan al een heleboel instructies op internet over het goed omdoen van een condoom. De meest gehoorde klacht is ‘condoom omdoen lukt niet’. Hier een korte instructies voor het omdoen van een condoom bij een man:


Wacht tot de erectie helemaal op z’n top is (dus tot de penis helemaal stijf is).
Haal de condoom uit de verpakking zonder deze te scheuren.
Pak het condoom bij het tuitje en zorg dat de opgerolde kant aan de buitenkant zit.
Trek de voorhuid naar achteren en zet het condoom op de eikel.
Rol met de andere hand de condoom zo ver mogelijk af.
Na het klaarkomen, moet hij zijn penis gelijk eruit halen (dus voordat deze slap wordt).
Haal het condoom eraf, leg er een knoop in en gooi het in de vuilnisbak.

Zo kan je snel, simpel en veilig een condoom omdoen zonder dat het de seks teveel verstoord.

3. Verschillende soorten condooms


Condooms zijn tegenwoordig heel ver doorontwikkeld. De tijd dat er alleen standaard condooms waren is voorbij. En gelukkig maar, want het veilig vrijen met een condoom om is zo een stuk prettiger geworden. Daarnaast kan je ook een nieuwe dimensie aan je seksleven geven door stimulerende condooms te gebruiken. Hier meer over de verschillende soorten condooms en waar je ze voor kunt gebruiken!

Wist je dat? Je condooms het beste samen met glijmiddel kunt gebruiken? Het maakt de seks een stuks intenser en prettiger!

LP_Condoom_Kiezen_Row6

Standaard condooms


Als je dan toch een condoom gebruikt, kies dan een vertrouwd merk zoals Durex. De Durex Natural condooms hebben zich door de jaren heen bewezen als optimaal betrouwbaar, sterk, comfortabel en flinterdun. Voorzien van een dun laagje glijmiddel en verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden. Zie hiervoor de Specificaties.


Alle standaard condooms >
LP_Condoom_Kiezen_Row7

Extra grote condooms (XL condooms)


Heb je een ‘maatje meer’? Dan is de extra grote condoom, de zogeheten XL condooms, iets voor jou. Deze condooms zijn er voor mannen met een penis van 18 cm of meer.


Alle extra grote condooms >
LP_Condoom_Kiezen_Row8

Ultra dunne condooms


De ultra dunne condooms voel je bijna niet, terwijl ze wel de ideale bescherming bieden voor veilig vrijen. Ben je niet zo’n fan van condooms, maar heb je nog geen vaste partner? Dan is een ultra dunne condoom misschien iets voor jou. Probeer ze eens…


Alle ultra dunne condooms >
LP_Condoom_Kiezen_Row9

Condooms met een smaakje


Voor orale seks zijn er condooms met een smaakje. Je hebt de keuze uit diverse fruitsmaken zoals aardbei, framboos en noem maar op. Maar er zijn tegenwoordig ook condooms met een dropsmaak, voor wie wil …


Alle condooms met een smaakje >
LP_Condoom_Kiezen_Row10

Noppen & ribbel condooms


Stimulerende condooms zijn er o.a. in de vorm van een ribbel- of noppen condoom. De noppen en ribbels zorgen voor een extra sensatie tijdens het vrijen. Heerlijk ontspannend en héél verrassend! Probeer het zelf!


Alle noppen & ribbel condooms >
LP_Condoom_Kiezen_Row11

Condooms met glijmiddel


Ben je niet zo’n liefhebber van (los) glijmiddel, maar glijdt het condoom niet lekker naar binnen dan is een condoom met glijmiddel de oplossing. In de regel zijn dit latex condooms met een glijmiddel op siliconen- of waterbasis. Er zijn ook latexvrije varianten met glijmiddel. Check de verpakking.


Alle condooms met glijmiddel >